Ось і завершується
2020 рік – рік 3 «К» - криси, ковіду та карантину.
І аби життя не
здавалося медом усім закладам громадського харчування, що змогли встояти у
період повального карантину – Кабінет Міністрів України знову ввів певні
обмеження на час новорічних та різдвяних свят.
Згідно Постанови
з 19 грудня вводяться нові обмеження, які зрештою зводяться до одного – не дозволити
проведення новорічних корпоративів та вечірок. Звісно мета благородна –
зупинити розповсюдження ковіду серед населення України.
Хоча насправді
ресторани не закривають, а дозволяють працювати усім, хто виконає умови,
зазначені у Постанові.
Проте, який би ви
варіант не вибрали – в компанії чи вдома з родиною, прийшов час подумати про
святкове меню!
Сьогодні ми
пропонуємо вам декілька популярних раніше страв, але приготованих по-новому !
Форшмак від блогера Данієля
Інгредієнти:
Оселедець - 6 шт.,
Яєчний жовток - 5 шт .;
Яблуко - 2-3 шт .;
Цибуля - 1 шт .;
Білий хліб - 5-6 шматочків;
Вершкове масло - 1 упаковка;
Оцет - 1 ст.л.
приготування:
Оселедець
потрібно замочити у воді мінімум на 3-4 години, після чого, очистити;
Відваріть яйця
круто і дістаньте жовтки; ⠀
Очистіть від
шкірки яблука;
Цибулину поріжте
і обшпарте;
М'якоть (без
скоринки) білого хліба замочіть у воді;
Проведіть через
м'ясорубку всі інгредієнти, додайте пачку вершкового масла кімнатної
температури і чайну ложку оцту;
Ретельно збийте інгредієнти до однорідної маси.
Мімоза з крилем від Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 3 картоплини
- 1 банка М'яса криля «Аквамарин»
- ½ ч. л. Гірчиці солодкої
- ½ шт. Лимон (сік половини лимона)
- ½ шт. Цибуля
- 1 ч. л. Цукор
- 1 ст. л. Оцет
- 6-7 гілочок Петрушка
- 50 г Журавлина (за бажанням)
- за смаком Сіль та перець
- Запечіть в духовці при температурі 180 градусів 2 моркви і 3 картоплини, вам знадобиться приблизно 1 година. Зваріть круто 2 яйця. Пів цибулини наріжте півкільцями і викладіть в мисочку. Додайте 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. оцту і сіль з перцем за смаком. Залийте кип'яченою водою і залиште маринуватися хвилин на 20.
Відокремте білки готових яєць від жовтків, жовтки поки
відкладіть вбік. Очистіть запечену картоплю і моркву.
Наріжте овочі і білки великими кубиками.
У ступку викладіть яєчні жовтки, листя
6-7 гілочок петрушки, додайте сік половини лимона, ½ ч. л. солодкої гірчиці і
м'ясо криля (1 банка).
Добре перетріть інгредієнти в ступці до
однорідності. Якщо у вас немає ступки, скористайтеся блендером.
У великій мисці з'єднайте кубики овочів,
яйця, мариновану цибулю і заправку з м'ясом криля. Акуратно перемішайте,
посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням додайте в салат 50 г журавлини.
Риба під шубою від мене J
Всі ми знаємо популярний рецепт салату
Оселедець під шубою, але в мене для вас є кращий варіант.
Інгридієнти:
1 шт. копченої скумбрії
3 шт. картоплі
3 шт. буряка
2 шт. моркви
1 яблуко
50 г. Замороженого Вершкового масла
500 мл. майонезу
1 варений жовток
Сіль, перець за смаком
1.
Чистимо скумбрію, знімаємо шкірку і
відокремлюємо мясо від кісточок.
2.
Нарізаємо мясо риби кубиками або нариваємо його шматочками і викладаємо в
салатник таким чином, щоб риба повністю покрила дно
3.
Картоплю, моркву та буряк відварюємо, а потім очищуємо
від шкірки
4.
Викладаємо потерте на грубій терці яублуко шаром зверху на рибу.
5.
Натираємо зверху картоплю так, щоб вона покрила яблуко.
Солимо
6. Зверху натираємо вершкове
масло. Далі — шар з моркви. Солимо та поливаємо майонезом
7. Останнім натираємо буряк. Поливаємо зверху майонезом
та рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.
Готовий салат прикрашаємо натертим на дрібну терку жовтком та зеленню, а потім відправляємо «шубу» в холодильник.
Пишіть нам свої оригінальні рецепти для новорічного столу і ми поділимося
ними на сторінках нашого сайту - arm-eko.com.ua!
Залишити коментар