Смачний хіт-парад: Трійка найсмачнішого борщу!

Смачний хіт-парад: Трійка найсмачнішого борщу!

Для усіх поціновувачів смачної їжі розпочинаємо хіт-парад найкращого надбання українців (а можливо і інших благородних народів) – смаколиків, над якими чаклують наші любі газдині.

Сьогоднішній хіт парад присвячений основі української кухні – борщу!

То ж, на першому місці –

Борщ з квасолею та м'ясом!

До його складу увійшли:

- свининка – 300-400гр;
- картопелька – 5-6 шт;
- бурячок (один великий, або два-три маленьких);
- 1 морквинка;
- півкачанчика білокачаної капусти;
- квасолі 200 гр (можна брати як консервовану, так і свіжу);
- томатна паста – 2 ст.л;
- сіль, перець, зелень за смаком;
- вода;
- сметана для подачі.
- картопелька – 5-6 шт;
- бурячок (один великий, або два-три маленьких);
- 1 морквинка;
- півкачанчика білокачаної капусти;
- квасолі 200 гр (можна брати як консервовану, так і свіжу);
- томатна паста – 2 ст.л;
- сіль, перець, зелень за смаком;
- вода;
- сметана для подачі.

Але ж звісно, інгридієнти самі собою на борщ не перетворяться, тому, закачуйте рукави і беріться до справи:

1.     Свіжу фасольку попередньо замочіть на 6-8 годин. Водичку міняйте кожні 2-3 години.

2.     Мяско наріжте шматочками, покладіть у каструлю – додайте фасолю та воду – і ставте на вогонь. Не забувайте знімати пінку!

3.     Картоплю треба порізати на невеличкі шматочки, капусту – дрібно нашинкувати. Вони підуть у каструльку вже тоді, м'ясо та квасолька зваряться.

4.     Цибульку варто нарізати кубиками. А ось бурячок та моркву натерти  на тертушці. Це все треба гарно обсмажити на пательні використовуючи олію. Туди треба додати ще томатну пасту та тушкувати ще декілька хвилин до готовностіності.

5.     Після того як картопля та капуста зваряться, у каструлю  слід викласти томатну заправку та проварити ще 10-15 хвилин. Потім додати сіль, перець та зелень за смаком.

А щоб вам борщ смакував найкраще його варто їсти зі сметаною та зеленню але не одразу і не менше ніж за 2-3 години, або взагалі на наступний день J!

Примітка:

Аби зварити такого переможця у не домашньому режимі, а в ресторані, їдальні чи кафе – вам знадобиться лідер зручності у використанні електричні плити виробництва АРМ-ЕКО! Їх використовують для теплової обороки продуктів та напівфабрикатів – для пасерування, смаження, тушкування та варіння!


На другому місці нашого хіт-параду –

Пісний борщ з "вушками"

Для нього комплект продуктів майже схожий, але відмінності таки є :

- 1 баночка білої квасолі (але можна брати і свіжу);
- 1,5 л овочевого бульйону;
- 1-2 бурячки
- 5-7 картоплин;
- четвертинка білокачанної капусти;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- лавровий лист, сіль, перець.

- 1,5 л овочевого бульйону;
- 1-2 бурячки
- 5-7 картоплин;
- четвертинка білокачанної капусти;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- лавровий лист, сіль, перець.
А ось для самих «вушок» евам знадобляться:

- сушені або свіжі білі гриби – 300 гриби
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- вода;
- перець чорний горошком, лавровий лист;
- борошно пшеничне – 1 склянка;
- сіль, перець;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки.

Тож, аби приготувати пісний борщ з вушками нам треба:

 1.В борщ: помити та почистити картоплю, моркву, цибулю, капусту. Бурчок спочатку запекти у духовці, потім натерти на тертці та окропити лимонним соком. Картоплю наріжте кубиками та киньте до каструлі з водою. Додайте дрібно порізану капусту та варіть до напівготовності. Моркву натріть, цибулю дрібно поріжте. Викладіть їх та буряк на пательнюу та протушкуйте 3-4 хвилини з томатною пастою.

2. В каструлю з картоплею та капустою додайте готову квасолю і варіть ще 10-15 хвилин.

3. Для "вушок" на треба: сухі гриби – замочити на 30 хвилин в гарячій воді та добре промити. Свіжі – добре промитиі почисттити від піску. Наріжте гриби невеликими шматочками та покладіть у каструлю з водою. Варіть на невеликому вогні 20 хвилин.

3. Моркву та цибулю почистіть. Натріть моркву на тертці, а цибулю дрібно наріжте. Смажте овочі 3-4 хвилини на невеликій кількості олії. Вийміть шумівкою гриби та викладіть до овочів. Смажте ще 2-3 хвилини, додайте сіль та перець. Пісдя цього зніміть з вогню та перебийте у блендері до однорідності.

4. Замішайте тісто, як на вареники. Розкачайте його, наріжте квадратиками 4х4 сантиметри або кружечками. На середину кожного квадрата викладіть чайну ложку начинки і зліпіть вушка: зробіть вареники, а потім кінці трикутника з'єднайте разом.

5. Відваріть порційно вушка у киплячій підсоленій воді, додавши у воду столову ложку олії, 1 лавровий листок і 2 горошини чорного перцю. Варіть після закипання 2-3 хвилини.

6. Готовий борщ посипте зеленню та в кожну тарілку викладайте по 4-5 грибних "вушок".

Примітка:

У ресторанах, кафе. Їдальнях при приготуванні даної страви варто використовувати електричнісковороди виробництва АРМ-ЕКО. Вони призначені для смаженні, тушкування та пасерування м’яса, риби. Овочів та напівфабрикатів. Виготовляються із нержавіючої стали високої якості.


І на третьому місці нашого хіт-параду

Холодний борщ!

Його секрет у тому, що він готується з буряка та заздалегідь зварених продуктів. І подається холодним.

Для нього нам треба:

- 2 невеликі буряки;
- 3 картоплини;
- 6 яєць;
- 3 огірка;
- пучок зелені (цибуля, кріп, петрушка, листя салату);
- пів лимона;
- 400 г сметани;
- 2 л води або м'ясного бульйону;
- сіль за смаком.


Аби приготувати сманий холодний борщ нам треба:

1. Помити овочі та зелень.

2. Відварити цілим буряк (30-40 хв.), картоплю в мундирі та яйця.

3. Буряковий відвар треба процідити через кілька шарів марлі і остудити. Замість бурякового відвару за бажанням можна використовувати м'ясний бульйон.

4. Тепер треба остудити зварені інгредієнти і очистити від шкірки і шкаралупи. Дрібно порізати і з'єднати в окремій каструлі або мисці буряк, картоплю, яйця, огірки, зелень, посолити. Додайте буряковий відвар, сік лимона, сметану і перемішайте. Поставте холодний борщ у холодильник на 20-30 хвилин. Подавайте охолодженим, за бажанням, посипте зверху зеленню.

Примітка:

При приготуванні холодного борщу у ресторані, кафе чи їдальні можна використовувати холодильні шафи, які можна замовити та придбати на сайті arm-eko!


Залишити коментар