Щодня у світі люди дізнаються щось нове – археологи проводять розкопки, вчені
встановлюють дати. Проте і досі людство залишається необізнаним у тому, хто,
коли, де, і як придумав одну з найулюбленіших
страв у світі – вафлі!
Подейкують, старовинні пристрої для виготування вафель – вафельниці були знайдені в Німеччині та Голландії. Проте, в Греції кажуть, що їх предки ще у ХІІІ сторіччі пекли вафлі для своєї еліти. Бо тільки багатії могли дозволити собі цей дивний продукт.
Сучасна вафельниця має американську прописку. Тут вже історики певні –
наприкінці серпня 1969 року в Нью-Йорку Корнеліус Свартхаут з’єднав дві залізні
пательні, приробив до них ручку, якої і тримав цей апарат над вугіллям та
вогнем.
І відтоді американці – пошановувачі усіляких свят, безмежно покохавши
вафлі, вирішили святкувати 24 серпня національний день вафель. Цього дня у
ресторанах подають вафлі із різноманітними начинками та сиропами.
Цікаво але в Україні є теж день вафель. Його відзначають 29 червня!
Зараз в Україні є багато шанувальників вафель. І все тому, що на сьогодні
їх виробництво вже не таке утаємничене як раніше. Багато різних фірм та
виробників пропонують сучасне обладнання, за допомогою якого можна зробити
вафлі як в домашній так і ресторанних умовах.
Купити якісну електровафельницю для вашого ресторану. Бару чи кафе – ви можете тут: https://arm-eko.com.ua/oborudovanie-dlja-ulichnoj-torgovli-i-fastfuda-ua/vafelnitsy-ua
Крім того, сьогодні у доступі є великий вибір рецептів, за якими можна приготувати найсмачніші валі у світі!
Найпопулярніші у світі вафлі – бельгійські або брюссельські. До їх рецепту входять збиті білки та розпушувач. Подають з ягодами, кулькою морозива та шоколадним сиропом.
Льєзькі (різновид бельгійських) вафлі- тверді у вигляді овалу, бо до їх складу входить багато цукру.
Англійські вафлі – зовсім не солодкі. Бо готуються з картопляних пластівців, олії, розпушувача та овочів. Вони товсті я дуже добре смакують з м’ясом.
Віденські (неаполітанські) вафлі мають свого автора – Йозефа Маннера. Він зробив цей десерт із горіхової начинкою. Сьогодні їх роблять прямокутними. З джемом, вершками та ягодами.
Голландські (стропвафлі) – солодкі сухі вафлі з додаванням коричневого цукру з карамельним сиропом.
Італійські вафлі – піццеллі, округлої форми з анісом.
І практично у кожній країні є якійсь ссвій особливий рецепт вафель. Вони різняться із за змістом і навіть за формою. В Україні дуже полюбляють використовувати солодкі вафлі зігнуті у ріжок для морозива, або ж згорнуті у трубочку з згущеним молоком.
Залишити коментар