Сьогодні дуже багато закладів громадського харчування розуміють важливість створення нової системи роботи з клієнтами, які з кожним днем підвищують свої вимоги до обслуговування. І якщо раніше бари були тільки в спеціалізованих однойменних закладах, сьогодні барні стійки є у багатьох ресторанах, кафе або інших закладах громадського харчування.
Робота бармена - стала дуже популярною і затребуваною. Але ось знайти хорошого бармена дуже складно.
Тому ми вирішили допомогти вам визначитися з критеріями гарного бармена. А наостанок - цукерочка - спеціальне обладнання, яке полегшить та вдосконалить роботу вашого бармена.!
Але все по порядку!
Практично за характером бармени діляться на дві категорії - мовчуни і балакуни.
Перші - здебільшого, хороші майстри. Вони відмінно змішують найскладніші коктейлі і розбираються в складах і інгредієнтах. Але практично завжди не вміють спілкуватися з клієнтами, які можуть лише спостерігати за їхньою майстерністю мовчки.
Другі - повна протилежність мовчунам. Вони - просто боги в спілкуванні з клієнтами, можуть розговорити і мертвого і знайти спільну мову навіть з вчителькою китайської мови :) Але їх коктейлі виходять кожен раз різними.
Обов'язки барменів теж відрізняються. Але тут різниця залежить від того, який у вас бар - контактний або безконтактний. З останнім просто - тут бармену доводиться тільки готувати напої, а ось роздають їх вже офіціанти. А ось в контактному все як в кіно - красива стійка, мистецтво приготування і, звичайно, розмови з відвідувачами!
Але!
- приходити на роботу бармена потрібно мінімум за 30 хв. До початку зміни - щоб підготувати бар до відкриття
- бути акуратним і в одязі, і в гігієні, і особливо в паперовій роботі! Адже крім основної діяльності бармену потрібно буде заповнювати накладні, оформляти рахунки, іноді самому приймати товар, приймати готівку тощо
- і звичайно ж обслуговувати клієнтів - вітати, пропонувати і змішувати напої. До того бармен повинен бути цікавим співрозмовником і вдячним слухачем, якому хочеться вилити душу.
- бармен повинен вміти продавати і не тільки свої коктейлі, а й розбиратися в меню, знати все акції і бути готовим порекомендувати гостю страви!
І щоб вашому бармену зручно працювалося ми пропонуємо обладнати його робоче місце якісним і оптимальним обладнанням.
Ось ця барна фреш-станція виготовлена компанією АРМ-ЕКО на замовлення. У ній передбачено все, що потрібно бармену для якісного облуговування клієнта.
Ви можете самостійно або проконсультувавшись зі спеціалістами компанії АРМ-ЕКО обладнати саме те місце для бармена, яке необхідно вашому унікальному закладу.
Залишити коментар