Тісторозкатувальна машина

Тісторозкатувальна машина


У людей не пов'язаних зі сферою громадського харчування словосполучення тісторозкатувальна машина, швидше за все, викличе посмішку, нагадуючи інший фантастичний апарат :)!

А якщо говорити серйозно, то насправді тісторозкатувальна машина досить специфічне обладнання, яке полегшує працю і збільшує продуктивність при приготуванні виробів з тіста.


Саме вона допомагає кухареві розкачати тісто за встановленими ним параметрами - необхідної форми, розміру, товщини і навіть ваги. У цій машині тісто проходить через два спеціальних валики, які і роблять його таким, яким потрібно: круглим, овальним, квадратним  або трикутним. Більш того машина прекрасно працює з різними видами тіста: листковим, дріжджовим, бездріжджовим, пісочним тощо.

Тонко розкачане тісто досить складно без ушкоджень перекласти на лист. Щоб зробити це, не порвавши тістовий пласт, потрібно посипати тісто борошном, а потім навернути його на звалку і розгорнути над листом.

Сьогодні провідні виробники світу виробляють апарати для різних категорій – тісторозкатувальні машини ручні для домашньої випічки. Але найбільш популярні -промислові апарати для розкатування тіста для закладів громадського харчування типу кафе, ресторанів, піцерій, кондитерських і пекарень. Тобто всюди, де вміють і люблять готувати борошняні вироби.

Можна купити і спеціальні апарати для піцерій, і такі машини в яких є ріжучі смуги для нарізування локшини.


Залежно від специфіки вашого смачного бізнесу, ви можете вибрати необхідну для вас тісторозкатувальну промислову машину за типом конструкції.

Так якщо у вас кафе, ресторан, піцерія або навіть невелика пекарня - вам підійде настільна енергоефективна модель.


Але якщо ж ви власник пельменної або ж великого кондитерського підприємства, то звичайно ж вам варто придбати великий професійний підлоговий тісторозкатувальний агрегат.

Як же працювати з тісторозкатувальною машиною?

Якщо вам необхідно розкатати туге тісто для чебуреків або пельменів, потрібен апарат з потужним двигуном. А ось для роботи з листковим тістом знадобиться машина з реверсивним двигуном.

Цікаво, що в такий тісторозкатувальній машині валики обертаються у напрямку один до одного, допомагаючи розкачати кілька шарів тіста необхідної товщини. А ось апарат для піцерій, має трохи інший принцип: там працюють відразу чотири валика: два вгорі для округлення тіста і два знизу.

Увага! При виборі машини для піцерії враховуйте розміри заготовок для маленьких піц (140-300 мм) або великих (260-400 мм).

Якщо ж вам необхідно приготувати локшину, равіолі, пельмені або навіть випічку невеликих розмірів, - необхідно буде придбати тісторозкатувальну машину з довжиною валів 20 см. Збільшення цієї довжини до 50 см дозволить готувати більшість популярних видів випічки. А найбільші валики потрібні тільки для великих підприємств -  для виготовлення заготовок великих розмірів.


Які бувають системи управління у тісторазкаток?

- механічна

- електромеханічна

- сенсорна.

Остання модель - найпопулярніша через максимальну автоматизацію процесу роботи. Адже обсяг пам'яті сучасних моделей дозволяє зберігати до 200 програм.

Якщо ви вже визначився зі своїми цілями, для того щоб купити потрібну вам промислову тісторазкатку ми пропонуємо вам зайти в інтернет магазин компанії АРМ-ЕКО. Там є великий вибір якісного торгово-промислового обладнання, як власного виробництва, так і провідних виробників світу. Експерти компанії допоможуть підібрати вам необхідну техніку, правильно розрахувати параметри з огляду на індивідуальні потреби клієнта.

Але пам'ятайте, перед тим як купити тісторозкатку слід особливу увагу приділити:

- довжині і діаметру циліндра (від яких залежить максимальна ширина заготовок)

- швидкості роботи (вказується в хвилинах)

- довжині стрічки ковейера (вона опередліт довжину тестового пласат)

- механізму регулювання товщини листа тесту (розмір зазору)

Залишити коментар