Обладнання для суші-бару

Обладнання для суші-бару


Ну, хто сьогодні в Україні ще не пробував суші? Ця нетрадиційна для нашої країни страва традиційної японської кухні стала хітом в багатьох закладах громадського харчування, і навіть зробила суперпопулярними спеціалізовані на суші бари!

Сьогодні дуже модно приходити на побачення, святкувати дні народження та навіть ювілеї в суші барах! Їх популярність зростає в Україні кожен день, і робить суші-бізнес дуже привабливим. Сьогодні ми розповімо вам про те, яке ж потрібно придбати обладнання, якщо ви зважилися зайнятися просуванням японської харчової культури в Україні.  А поки…


Трішки історії

Колись давно в VI столітті, в Південній Азії варений рис стали використовувати для приготування і консервації риби. Її чистили, розрізали на шматочки і посипали сумішшю солі і рису. Потім поміщали під прес з каменів, а через кілька тижнів - просто накривали кришкою.

За цей час відбувався процес молочнокислої ферментації рису і риби, завдяки якій остання ставала придатною до вживання протягом цілого року! А ось рис, після цієї процедури ставав смердючим і клейким, тому його або викидали, або використовували для консервації наступної партії риби. І саме «мариновану рибу» і означає китайський ієрогліф суші.

Це вже потім через два століття японці навчилися робити рисове суші з морепродуктами і овочами. Вони навіть придумали рисовий оцет, використання якого виключило процес бродіння.

А ось в XIX столітті кухар Йохей Ханай з Токіо взагалі відмовився від маринування риби і почав подавати рибу сирою!


Але сама популяризації суші стала можливою, завдяки впровадженню спеціальних суші-автоматів в 1980 році, які замінили десяток професіоналів-сушистів і підвищили якість гігієни і санітарії при приготуванні суші.


Обладнання для сучасного суші бару

Сьогодні купити обладнання і інвентар для суші бару практично не є проблемою і в Україні. Тим більше, що сам набір інвентарю для виробництва суші не так вже й великий. У нього може входити:

·         Холодильне обладнання

·         Теплове обладнання

·         Нейтральне обладнання

А тепер докладніше.

Холодильне обладнання

Шафа холодильна - використовують для зберігання інгредієнтів і готової продукції. Також обов'язковий атрибут японського ресторану або суші-бару, стане в нагоді для зберігання найсвіжіших продуктів, які не планується заморожувати, але потрібно зберегти протягом робочого дня або декількох.

Шафа морозильна - для зберігання риби та інших заморожених продуктів. Адже морепродукти і риба є швидкопсувними продуктами, тому потрібно подбати про правильне зберігання інгредієнтів (крім того, при заморожуванні гинуть шкідливі мікроорганізми і паразити)

Вітрина для суші (суші-кейс) - для зберігання готових суші та ролів

Льдогенератор - для виробництва льоду для зберігання морепродуктів або приготування прохолодних напоїв

Теплове обладнання:

Професійна рисоварка - must-have пристрій для швидкої варіння великої кількості рисових зерняток за різними рецептами і програмами, істотно заощаджує час і звільняє руки кухарям;

Термос для зберігання готового рису

Плита

Пароконвекційна піч

Теппат (гриль тепаньякі) газовий або електричний - коли кухар готує продукти прямо на розпеченій поверхні поруч з відвідувачами.

Фритюрниця - в даному випадку можна назвати її «темпурніцей», так як у фритюрі суші-бари готують не картоплю-фрі, а зажарюють різні ласощі в темпура - своєрідному клярі, який приємно хрумтить і створює незабутній смак;

Нейтральне обладнання

Настільні вітрини допоможуть представити в кращому вигляді готову продукцію або різні начинки і топпинги, якщо ви готуєте перед очима відвідувачів;

Посудомийні машини допоможуть скоротити час і підвищити якість миття посуду на кухні, тим більше при готуванні сирої риби тільки автоматичне обладнання з хімічними засобами може ретельно вимити прилади та ємності.

Виробничі столи з нержавійки, стелажі, мийки, професійні ножі, посуд та інший інвентар.


Де можна купити обладнання для суші бару?

Якщо ви перебуваєте в Україні, вам буде простіше і зручніше замовити і купити обладнання через компанію АРМ-ЕКО. АРМ-ЕКО не тільки один з кращих виробник торгово-промислового обладнання в Україні, а й представник багатьох зарубіжних компаній, що працюють з HoReCa. Експерти компанії не тільки проконсультують вас по необхідним питанням, але і допоможуть правильно розрахувати і визначитися з тією кількістю обладнання, яке буде вам необхідно, незалежно від того, в якому місті ви знаходитесь - Києві, Львові, Рівне, Дніпріу або Кривому Розі.



Залишити коментар