Ну, хто сьогодні
в Україні ще не пробував суші? Ця нетрадиційна для нашої країни страва
традиційної японської кухні стала хітом в багатьох закладах громадського харчування,
і навіть зробила суперпопулярними спеціалізовані на суші бари!
Сьогодні дуже модно приходити на побачення, святкувати дні народження та навіть ювілеї в суші барах! Їх популярність зростає в Україні кожен день, і робить суші-бізнес дуже привабливим. Сьогодні ми розповімо вам про те, яке ж потрібно придбати обладнання, якщо ви зважилися зайнятися просуванням японської харчової культури в Україні. А поки…
Трішки історії
Колись давно в VI столітті, в Південній Азії варений рис стали використовувати для приготування і консервації риби. Її чистили, розрізали на шматочки і посипали сумішшю солі і рису. Потім поміщали під прес з каменів, а через кілька тижнів - просто накривали кришкою.
За цей час відбувався процес молочнокислої ферментації рису і риби, завдяки якій остання ставала придатною до вживання протягом цілого року! А ось рис, після цієї процедури ставав смердючим і клейким, тому його або викидали, або використовували для консервації наступної партії риби. І саме «мариновану рибу» і означає китайський ієрогліф суші.
Це вже потім через два століття японці навчилися робити рисове суші з морепродуктами і овочами. Вони навіть придумали рисовий оцет, використання якого виключило процес бродіння.
А ось в XIX столітті кухар Йохей Ханай з Токіо взагалі відмовився від маринування риби і почав подавати рибу сирою!
Але сама популяризації суші стала можливою, завдяки впровадженню спеціальних суші-автоматів в 1980 році, які замінили десяток професіоналів-сушистів і підвищили якість гігієни і санітарії при приготуванні суші.
Обладнання для сучасного суші бару
Сьогодні купити
обладнання і інвентар для суші бару практично не є проблемою і в Україні. Тим
більше, що сам набір інвентарю для виробництва суші не так вже й великий. У
нього може входити:
·
Холодильне
обладнання
·
Теплове
обладнання
·
Нейтральне
обладнання
А тепер
докладніше.
Холодильне обладнання
Шафа холодильна - використовують для зберігання інгредієнтів і
готової продукції. Також обов'язковий атрибут японського ресторану або
суші-бару, стане в нагоді для зберігання найсвіжіших продуктів, які не
планується заморожувати, але потрібно зберегти протягом робочого дня або
декількох.
Шафа морозильна - для зберігання риби та інших заморожених
продуктів. Адже морепродукти і риба є швидкопсувними продуктами, тому потрібно
подбати про правильне зберігання інгредієнтів (крім того, при заморожуванні
гинуть шкідливі мікроорганізми і паразити)
Вітрина для суші (суші-кейс) - для зберігання готових суші та ролів
Льдогенератор - для виробництва льоду для зберігання
морепродуктів або приготування прохолодних напоїв
Теплове обладнання:
Професійна рисоварка - must-have пристрій для швидкої варіння великої
кількості рисових зерняток за різними рецептами і програмами, істотно заощаджує
час і звільняє руки кухарям;
Термос для зберігання готового рису
Плита
Пароконвекційна піч
Теппат (гриль тепаньякі) газовий або електричний - коли кухар готує продукти
прямо на розпеченій поверхні поруч з відвідувачами.
Фритюрниця - в даному випадку можна назвати її «темпурніцей»,
так як у фритюрі суші-бари готують не картоплю-фрі, а зажарюють різні ласощі в
темпура - своєрідному клярі, який приємно хрумтить і створює незабутній смак;
Нейтральне обладнання
Настільні вітрини допоможуть представити в кращому вигляді готову
продукцію або різні начинки і топпинги, якщо ви готуєте перед очима
відвідувачів;
Посудомийні машини допоможуть скоротити час і підвищити якість миття
посуду на кухні, тим більше при готуванні сирої риби тільки автоматичне
обладнання з хімічними засобами може ретельно вимити прилади та ємності.
Виробничі столи з нержавійки, стелажі, мийки,
професійні ножі, посуд та інший інвентар.
Де можна купити обладнання для суші бару?
Якщо ви перебуваєте в Україні, вам буде простіше і зручніше замовити і купити обладнання через компанію АРМ-ЕКО. АРМ-ЕКО не тільки один з кращих виробник торгово-промислового обладнання в Україні, а й представник багатьох зарубіжних компаній, що працюють з HoReCa. Експерти компанії не тільки проконсультують вас по необхідним питанням, але і допоможуть правильно розрахувати і визначитися з тією кількістю обладнання, яке буде вам необхідно, незалежно від того, в якому місті ви знаходитесь - Києві, Львові, Рівне, Дніпріу або Кривому Розі.
Залишити коментар