Хлібопекарське обладнання є в Україні!

Хлібопекарське обладнання є в Україні!

Сьогодні при всій пишності вибору їжі неможливо не зважати на ту увагу, яка приділяється традиційному і такому звичному продукту, як хліб. А ви знаєте, скільки років хлібу і як його раніше готували?

Не повірете -  близько 15 тисяч років! Саме такий вік визначили вчені для цього популярного продукту харчування. Правда, раніше його робили у формі каші. Виготовляли стародавній хліб з сирих, розтертих жорнами зерен злакових рослин.

Набагато пізніше єгиптяни знайшли рецепт бродіння і стали випікати хлібці у формі коржів.


Сьогодні зерно на шляху до створення хліба, як і раніше, проходить досить довгий шлях.

Але!

Сучасній людині на допомогу приходять досвід поколінь і технології. Зараз, як і раніше, можна пекти власний хліб, не виходячи з дому, використовуючи спеціальні печі або просту духовку. Але величезна кількість людей вважає за краще купувати хліб, спечений професіоналами на великих або маленьких заводах, пекарнях.

І ось там і творяться справжні дива!

Процес випікання хліба вдосконалений на всіх етапах. Адже сучасні підприємства оснащені комплектами обладнання для хлібопекарень, які не тільки полегшують працю пекарів, а й допомагають створити нові чудові сорти хліба і хлібобулочних виробів.


Давайте подивимося, що може входити сьогодні в комплект обладнання для хлібзаводу, пекарні або піцерії. Адже якщо ви забажаєте зробити свій власний хлібний бізнес, вам ці знання не завадять!

Почнемо!


1. Борошнопросіювач

Це обладнання дуже важливо для тих кондитерів, які хочуть, щоб тісто для випічки було повітряним і м'яким. Більш того цей апарат дозволяє не тільки очистити борошно від зайвих домішок, а й збагатити його її киснем. До того ж, борошнопросіювач можна використовувати і для інших сипучих - крохмалю, цукрового піску і навіть для мелених панірувальних сухарів.

2. Тісторозкатка.

Цей апарат буває різних типів, і, в залежності від них його використовують для розкочування різноманітного тіста (листкового, пісочного, дріжджового, здобного), локшини, хмизу, вірменського лаваша, просфор та інших борошняних виробів.

3. Тістоділитель.

Використовується для швидкого і зручного поділу тіста на порції різних розмірів. Тістоділителі дбайливо і раціонально поводяться з тістом, безшумні і економічні.

4. Тістоформувальна машина

Її використовують здебільшого в механізованих пекарнях і на невеликих хлібозаводах для поділу на шматки тіста. Вона проста і безвідмовна в дії.

5. Міксер планетарний

Це апарат для приготування різних видів тіста (бісквітного, дріжджового і ін.) І кондитерського крему, мусів. Майонезів. Його також можна використовувати і для перемішування пюре.

6. Розстійна шафа

У цій шафі витримують заготовки хлібобулочних виробів з тіста перед самим процесом випічки. У ній свій мікроклімат - температура + 38 ° С. Вологість - 75-85%

7. Пекарські печі

Основне обладнання в хлібопеченні. Призначено для приготування хлібобулочних і кондитерських виробів, а також страв з птиці, овочів, м'яса і риби в пекарнях малої і середньої потужності, в кондитерських цехах на підприємствах громадського харчування і торгівлі. Для більш потужних потреб використовую ротаційні і подові печі.


8. Додаткове нейтральне обладнання

І, звичайно ж, не варто забувати про необхідні помічники з нержавійки при випічці хлібобулочних виробів - столи, мийки, візки-шпильки і дечки.


Тепер ви можете самі вирішити, яке обладнання вам необхідно з розрахунку ваших планів і потреб. Оптимальний комплект для міні-пекарні, хлібозаводу, пекарні, піцерії допоможуть вам сформувати в компанії АРМ-ЕКО. Наші експерти порадять як замовити і купити необхідне обладнання, як власного виробництва, так і провідних виробників світу.


Залишити коментар