Професійне обладнання для успішної кухні

 Професійне обладнання для успішної кухні

Перед кожним бізнесменом, який зважився на відкриття власного закладу громадського харчування від бістро до елітного ресторану одним з перших і головних завдань стоїть наповнення кухні необхідним обладнанням. І сьогодні, купити професійне обладнання для кухні ресторану або кафе набагато простіше, ніж десять років тому. Сучасні технології дозволяють не тільки ознайомиться з новинками бізнесу і виробництва, але і проконсультуватися з експертами, замовити та купити необхідні елементи.

Адже сьогодні, кожен успішний підприємець розуміє, що успіх закладу залежить від дуже багатьох чинників. Таких як місце розташування, концепція, атмосфера, дизайн, асортимент і якість страв, сервіс і настрій. А в основі всього -  професійне обладнання для кухні.

Основні вимоги до до кухонного обладнання

Перед тим як купити професійне обладнання для їдальні, кафе чи ресторану необхідно подумати всі складові цієї покупки:

  1. Розрахувати кількість посадочних місць в залі, щоб визначити навантаження для кухонного обладнання та вибрати правильні меблі.
  2. Намітити і закріпити площу приміщення кухні, для того щоб зрозуміти технічні можливості комплектації. Не завадить розрахувати і продуктивність, що б визначитися з функціональністю обладнання.
  3. Визначитися з форматом закладу
  4. Обдумати вміст меню, адже від нього залежить і наявність спеціального обладнання.

 

Саме обладнання має:

  • відповідати санітарним нормам
  • мати тривалий термін експлуатації
  • бути виготовлено з якісних матеріалів перевіреним виробником
  • мати необхідні гарантії.

 Види професійного обладнання для кухні

Існує кілька найбільш поширених категорій кухонного обладнання:

  • Холодильне
  • теплове
  • Хлібопекарська і кондитерська
  • Посудомоечное
  • електромеханічне
  • Барне
  • Нейтральне

І вибирати його необхідно тільки після ретельного вивчення санітарних нормативів і правил пожежної безпеки. А з огляду на те, що кухарі як і техніка працюють набагато більше ніж відкрито сам заклад, слід серйозно підійти до оптимізації та надійності обладнання.

І щоб уникнути неприємностей від перевірочних органів, слід кухню розділити на цехи. Готова продукція і напівфабрикати ні в якому разі не повинні бути сусідами в холодильному цеху. Обробні дошки слід відповідно маркувати.

А тепер давайте розглянемо кожну категорію кухонного професійного обладнання для кафе, ресторану або супермаркету більш докладно.

 Холодильне обладнання

У цьому царюванні Снігової королеви, ну або Діда Мороза з Сантою, найголовнішим критерієм є звичайно ж температура і її певний режим. Тому вибираючи обладнання цієї категорії необхідно звернути велику увагу на герметичність, місткість і габарити техніки.

У категорію холодильного обладнання входять:

Найменування

Характеристики

Шафи

Використовують для зберігання продуктів, випічки в залі

Камери

мають великий розмір. Їх корпус складається з сендвіч панелей. Є також морозильні ларі

Столи

Дуже економні, так як поєднують кілька функцій: горизонтальний холодильник з робочою поверхнею, стіл для піци, Саладетти

Вітрини

Бувають кондитерські, настільні. Морозильні, універсальні

Льодогенератори

Необхідне обладнання для барів, які мають справу з великою кількістю льоду (кубики. Гранули, піраміди тощо)

Апарати шокової заморозки

Для швидкої, інтенсивної та якісної заморозки великої кількості продукції

Теплове обладнання

Це основна техніка, яку використовують для приготування гарячих страв, випічки та кулінарії. На ній продукти смажать, пастеризують, варять, стерилізують. Така техніка буває спеціалізованої (для окремих продуктів або страв) або багатофункціональної.

Найменування

Характеристика

 Особливості

Плити

Газові, електричні. Індукційні, конвенційні

 Важливо!

-наявність функції виключення при відсутності посуду на конфорці

- наявність миттєвого розігрівання

-Спосіб і тип монтажу

Пароконвектомати

Мультифункціонал, що поєднує в собі функції плити, фритюрниці, духовки. електросковорідки

Завдяки поєднанню кількох режимів приготування (конвекцію, парообробку і їх комбінації) можна готувати продукти різними способами - від обсмажування до запікання. Бувають електричні та газові

Жарочні шафи

Складаються з декількох секцій, розділених теплоізоляційним матеріалом.

 У кожному відділенні модно готувати одночасно різні страви м'ясо і рибу, випічку і овочі

Додаткові

Мармит, фритюрниці, рисоварки, млинниці

Опціональне обладнання для організації страв за типом шведського столу

Хлібопекарське і кондитерське обладнання

Звичайно ж для пекарні або кондитерської потрібне спеціальне оснащення:

  • піч
  • тістомісильна машина
  • кондитерський міксер
  • тісторозкатка
  • розстоечна шафа
  • хліборізка


Посудомийне обладнання

Дуже важливий елемент для санітарних норм в будь-якому закладі громадського харчування. Професійні посудомийні машини відрізняються від побутових часом миття, великим обсягом завантаження і потужністю. Крім того в промисловому обладнанні вода використовується повторно для декількох циклів

Бувають такі посудомийні машини:

  • з фронтальним завантаженням
  • для миття склянок
  • купольна
  • конвеєрна

Електромеханічне обладнання

Це обладнання оптимізує більшість технологічних процесів. Призначено в основному, для обробки м'яса, риби, овочів. Сюди відносять:

  • подрібнювачі різних інгредієнтів: сиру, спецій, сухарів
  • м'ясорубки
  • міксери
  • слайсери
  • чищення для картоплі
  • овочерізки
  • шприци ковбасні
  • пили для різання м'яса

Барне устаткування

Це обладнання використовують для приготування та розливу напоїв. Воно знаходиться на очах у відвідувачів, тому дуже важливий його зовнішній презентабельний вигляд. До барного обладнання належать:

  • блендери
  • соковижималки
  • молочні міксери
  • кавоварки
  • кавомолки
  • кавові
  • Роздавальники чаю
  • шоколадниці

Нейтральне обладнання

Це так зване інше немаханічне обладнання:

  • виробничі столи
  • шафи
  • стелажі
  • сушки для посуду
  • візки
  • мийні ванни
  • витяжки
  • пакувальні машини
  • баки для сміття
  • інсектицидні лампи
  • водонагрівачі

Великий вибір нейтрального обладнання представлений на сайті компанії АРМ-ЕКО. На нашому сайті ви можете не тільки знайти необхідної вам оснащення, а й отримати консультації по формуванню кухні від досвідчених експертів. Вони допоможуть вам розрахувати правильно необхідні навантаження і підібрати відповідну техніку. Професійне торгове обладнання в Рівне і інших містах надає компанія АРМ-ЕКО.

Залишити коментар