М'ясорубки - сила і потужність професійної кухні

М'ясорубки - сила і потужність професійної кухні

 

Хто б міг подумати, що таке необхідне обладнання на кухні як м'ясорубка була придумана відносно нещодавно. І хоч цей предмет цікавить тільки м'ясоїдів і зовсім не цікавий вегетаріанцям, кожен професійний кухар розуміє, наскільки він полегшує обробку м'яса або риби на кухні. Так звідки ж вони взялися, цей супер помічник?

 Хто і коли придумав м'ясорубку

А ви знаєте, що спільного у м'ясорубки і велосипеда?

- Винахідник !!!


І велосипед і м'ясорубку в 19 столітті винайшов Карл Фрідріх Християн Людвіг барон Дрез фон Зауербронн!

І якби в той час був інтернет і телебачення, ці винаходи одразу стали б популярними. Але, на жаль, це сталося набагато пізніше.

А до цього, кухарі використовували на кухні не дуже зручний спеціальний дворучний, напівкруглий ніж. З його допомогою вони готували досить грубий фарш. У промислових маштабах м'ясо обробляли спеціальні машини, які працювали за таким самим принципом, тільки з набагато більшою кількістю ножів. І так як раніше не було електрики, його функції виконували коні. Вже потім з'явилися парові і, нарешті електричні двигуни! На зміні століть (19-20) винайшли і промислове устаткування для рубки м'яса ротаційного типу. У чан, що обертався,  викладали м'ясо і в нього опускалися ножі. Продуктивність зросла, хоча і за нинішніми мірками була досить непоганою - за 20 хвилин обробляли 50 кілограм м'яса. У побуті ж домогосподарки використовували схожу ручну конструкцію, тільки набагато менших розмірів.

Цікаво, що у нашої м'ясорубки є й інші родичі. Наприклад, м'ясний млин. Він дуже схожи й на сучасну механічну м'ясорубку. М'ясо в ньому не мололи, а як би настригали. А ось щоб нарізати з м'яса кубики, його клали на спеціальну решітку з перехресних ножів.

Ну, і звичайно ж були популярними спеціальні машинки для нарізування сирого м'яса і ковбас, в яких товщину нарізки можна було регулювати.


 Види сучасних електричних м'ясорубок
для професійної кухні або магазину

Сучасні ресторани або інші заклади громадського харчування для подрібнення м'яса і риби використовують електричні м'ясорубки. Це основне механічне обладнання для м'ясних, рибних або птицьо гольових цехів. М'ясорубки використовують для подрібнення і холодних і гарячих продуктів. АЛЕ! Роблять це на різних девайсах так як санітарні норми категорично не дозволяють молоти сирі продукти і ті, що пройшли теплову обробку на одній м'ясорубці.

Продуктивність у промислових м'ясорубок різна:

- побутові - до 30 кг / год

- ресторанні 30-1000 кг / год

Промислові - більше 1000 кг / год

Тепер розглянемо типи м'ясорубок.

Найпопулярніша і відома - Ентерпрайз (Enterprise).

Комплектується: поздовжній гвинт (шнек), ніж, решітка.

+ Хороша продуктивність і невелике навантаження на електродвигун

- досить великий помол.

ПІДХОДИТЬ: для маленьких ресторанів і кафе

М'ясорубки полуунгер (Unger S3)

Комплектується: шнековий гвинт, підрізної ніж, двосторонній ніж, решітка.

ПІДХОДИТЬ: для ресторанів, кафе, їдалень, закусочних та інших підприємств харчової сфери.

М'ясорубки унгер (Unger S5)

Комплектується: шнек-гвинт - підрізної ніж - двосторонній ніж - решітка грубого помелу - двосторонній ніж - решітка дрібного помелу.

+ Невибагливість до жорсткості м'яса, універсальна конструкція для дрібного і грубого помелу, можливість домогтися однорідного паштету за один прохід (істотно економить час).

- досить дорогі, можуть нагрівати м'ясо.


ПОРАДА: Для того, щоб ваша м'ясорубка працювала довго і якісно необхідно стежити за тим, що б ножі не працювали без м'яса - в холосту. Так як вузли розраховані на силу тиску і опір в системі.

Більш того потрібно давати регулярно «відпочивати» обладнанню, що б уникнути перегріву і зупинки двигуна.

Де купити хорошу професійну м'ясорубку для ресторану чи магазину?

Сьогодні існує дуже великий вибір електричних м'ясорубок різних за потужністю і комплектації. Але однозначно, найвигідніше купувати обладнання у виробника. Компанія АРМ-ЕКО пропонує своїм клієнтам професійне обладнання власного виробництва - електричні м'ясорубки МІМ - аналог Білорусь (МІМ-300, 600 / 220В. 380).

Цей супер обладнання, яке без проблем переробить м'ясо, рибу на фарш, повторно измельчит котлетну масу і навіть зможе набити ковбасу. Має високу продуктивність, а також всі необхідні документи і сертифікати для роботи на підприємствах громадського харчування.

У нас на сайті ви також можете придбати м'ясорубки і інших виробників.


Залишити коментар