
Хто б міг подумати, що таке необхідне обладнання на кухні як м'ясорубка була придумана відносно нещодавно. І хоч цей предмет цікавить тільки м'ясоїдів і зовсім не цікавий вегетаріанцям, кожен професійний кухар розуміє, наскільки він полегшує обробку м'яса або риби на кухні. Так звідки ж вони взялися, цей супер помічник?
Хто і коли придумав м'ясорубку
А ви знаєте, що спільного у м'ясорубки і велосипеда?
- Винахідник !!!
І велосипед і м'ясорубку в 19 столітті винайшов Карл Фрідріх Християн Людвіг барон Дрез фон Зауербронн!
І якби в той час був інтернет і телебачення, ці винаходи одразу стали б популярними. Але, на жаль, це сталося набагато пізніше.
А до цього, кухарі використовували на кухні не дуже зручний спеціальний дворучний, напівкруглий ніж. З його допомогою вони готували досить грубий фарш. У промислових маштабах м'ясо обробляли спеціальні машини, які працювали за таким самим принципом, тільки з набагато більшою кількістю ножів. І так як раніше не було електрики, його функції виконували коні. Вже потім з'явилися парові і, нарешті електричні двигуни! На зміні століть (19-20) винайшли і промислове устаткування для рубки м'яса ротаційного типу. У чан, що обертався, викладали м'ясо і в нього опускалися ножі. Продуктивність зросла, хоча і за нинішніми мірками була досить непоганою - за 20 хвилин обробляли 50 кілограм м'яса. У побуті ж домогосподарки використовували схожу ручну конструкцію, тільки набагато менших розмірів.
Цікаво, що у нашої м'ясорубки є й інші родичі. Наприклад, м'ясний млин. Він дуже схожи й на сучасну механічну м'ясорубку. М'ясо в ньому не мололи, а як би настригали. А ось щоб нарізати з м'яса кубики, його клали на спеціальну решітку з перехресних ножів.
Ну, і звичайно ж були популярними спеціальні машинки для нарізування сирого м'яса і ковбас, в яких товщину нарізки можна було регулювати.
Види сучасних електричних м'ясорубок
для професійної кухні або магазину
Сучасні ресторани або інші заклади громадського харчування для подрібнення м'яса і риби використовують електричні м'ясорубки. Це основне механічне обладнання для м'ясних, рибних або птицьо гольових цехів. М'ясорубки використовують для подрібнення і холодних і гарячих продуктів. АЛЕ! Роблять це на різних девайсах так як санітарні норми категорично не дозволяють молоти сирі продукти і ті, що пройшли теплову обробку на одній м'ясорубці.
Продуктивність у промислових м'ясорубок різна:
- побутові - до 30 кг / год
- ресторанні 30-1000 кг / год
Промислові - більше 1000 кг / год
Тепер розглянемо типи м'ясорубок.
Найпопулярніша і відома - Ентерпрайз (Enterprise).
Комплектується: поздовжній гвинт (шнек), ніж, решітка.
+ Хороша продуктивність і невелике навантаження на електродвигун
- досить великий помол.
ПІДХОДИТЬ: для маленьких ресторанів і кафе
М'ясорубки полуунгер (Unger S3)
Комплектується: шнековий гвинт, підрізної ніж, двосторонній ніж, решітка.
ПІДХОДИТЬ: для ресторанів, кафе, їдалень, закусочних та інших підприємств харчової сфери.
М'ясорубки унгер (Unger S5)
Комплектується: шнек-гвинт - підрізної ніж - двосторонній ніж - решітка грубого помелу - двосторонній ніж - решітка дрібного помелу.
+ Невибагливість до жорсткості м'яса, універсальна конструкція для дрібного і грубого помелу, можливість домогтися однорідного паштету за один прохід (істотно економить час).
- досить дорогі, можуть нагрівати м'ясо.
ПОРАДА: Для того, щоб ваша м'ясорубка працювала довго і якісно необхідно стежити за тим, що б ножі не працювали без м'яса - в холосту. Так як вузли розраховані на силу тиску і опір в системі.
Більш того потрібно давати регулярно «відпочивати» обладнанню, що б уникнути перегріву і зупинки двигуна.
Де купити хорошу професійну м'ясорубку для ресторану чи магазину?
Сьогодні існує дуже великий вибір електричних м'ясорубок різних за потужністю і комплектації. Але однозначно, найвигідніше купувати обладнання у виробника. Компанія АРМ-ЕКО пропонує своїм клієнтам професійне обладнання власного виробництва - електричні м'ясорубки МІМ - аналог Білорусь (МІМ-300, 600 / 220В. 380).
Цей супер обладнання, яке без проблем переробить м'ясо, рибу на фарш, повторно измельчит котлетну масу і навіть зможе набити ковбасу. Має високу продуктивність, а також всі необхідні документи і сертифікати для роботи на підприємствах громадського харчування.
У нас на сайті ви також можете придбати м'ясорубки і інших виробників.
Залишити коментар