Якщо у вас є електромлинниця, то ви або дуже просунута господиня, або професійний кухар. Адже такий простий але досить необхідний предмет на кухні кафе, їдальні або ресторану перетворює просте місце громадського харчування в місце з домашнім затишком і наповнює його запахами дитинства.
Якщо ж у вас до цього часу немає електромлинниці, не хвилюйтеся. Ми точно знаємо, де можна і потрібно купити це необхідне обладнання. Компанія АРМ-ЕКО - виробник торгово-промислового обладнання пропонує хороший вибір електромлинниць. І крім якісного продукту, гарантійного обслуговування ми сьогодні пропонуємо вам найкращі рецепти млинців та поради від наших крутих клієнтів кухарів. Але для початку
Трохи про переваги електромлинниці
Насправді, є дуже багато причин, чому млинці краще готувати саме на електромлинниці, а не простий пательні.
По-перше - естетична. Млинці на млинниці виходять дуже гарними!
По друге - це зручність і простота у використанні.
По-третє - швидкість і практичність На електромлинниці млинці виходять швидше і не пригоряють!
Як правильно готувати на електромлинниці
З самого початку варто взяти силіконовий пензлик, вмочити його в олію і злегка змастити поверхню для смаження. Робити це потрібно до випікання першого млинця, і тільки один раз. Потім необхідно смажити млинці без олії. І тоді вони вийдуть світлими і не жирними.
Перші млинці необхідно робити трохи товщими - щоб легше було їх перегортати з непросмаженої поверхні.
Лопатку, якою ви перегортаєте млинці слід змочити водою, і тоді вона легко буде проскакувати між млинцем і поверхнею апарату.
Перегортати млинець потрібно одразу після того, як його краї підсохли. Адже якщо ви будете чекати поки пропечеться центр, сам млинець стане сухим і крихким.
Якщо ж ваші млинці виходять трохи темнуватого кольору - це означає, що вам потрібно зменшити потужність млинниці. І тоді ваші млинці будуть світлими і смачними. Для цього пропонуємо вам скористатися нашими рецептами!
ПАРИЗЬКИЙ ШИК
Для тіста:
- 0,5 склянки борошна
- 1 стакан молока,
- 2 чайні ложки цукру
- 2 яйця
- 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
- 1 чайна ложка ванільною есенції
Всі інгредієнти змішуємо в міксері щоб вийшла однорідна маса. Тісто накрити і залишити на 10 хвилин.
Для соусу:
- 2 столові ложки вершкового масла
- 1/3 склянки цукру
- ¼ склянки лимонного соку
- 3 столові ложки вершків
- Масло, цукор, лимонний сік протягом двох хвилин збивати міксером. Потім, додавши жирні вершки, збивати 20-30 секунд. Після цього його потрібно поставити в холодильник.
- Млинницю розігріти. Млинці випікають по 30 секунд з кожної сторони.
- Соус на 3 хвилини ставимо в мікрохвильовку (потужність -5), помішуючи кожну хвилину поки не розчиниться цукор.
- Готові млинці складаємо в чверть, поливаємо соусом і прикрашаємо шматочками лимона або апельсина.
МЛИНЦІ З ІКРОЮ
Для тіста:
- ¾ склянки борошна
- 2 склянки молока
- 30 г свіжих дріжджів або 1 столова ложка сухих
- 3 яйця
- 2 столові ложки олії
- 100 г розтопленого вершкового масла
- сіль за смаком
Дріжжі та 1 столову ложку цукру розвести 0,5 склянкою молока;
Решту молока, цукор, олію і борошно збивати в міксері 2 хвилини;
посолити, додати дріжджі, збивати ще 30 секунд;
поставити в тепле місце і тримати там до того часу, поки об’єм тіста не збільшиться в 1,5-2 рази;
тісто потрібно брати зверху, не перемішуючи, інакше воно осяде. Випікати по 1 хвилині з кожної сторони;
Готові млинці укласти стопкою, промазуючи розтопленим вершковим маслом;
Подавати з ікрою, копченою рибою або сметаною.
ЯГІДНИЙ БУМ
Для тіста:
- 1 склянка борошна
- 1 стакан молока
- 4 яйця
- 4 столові ложки цукру
- 2 склянки полуниці або іншої ягоди
- 2 столові ложки олії
- 2 столові ложки цукрової пудри
- Жовтки розтираємо з цукром і розводимо молоком;
- Додаємо борошно і дуже добре вимішуємо;
- Білки збиваємо і додаємо до них олію, а потім це все збиваємо міксером три хвилини;
- Ягоди додаємо в тісто, ретельно перемішуємо, випікаємо протягом двох хвилин з кожного боку;
- Готові млинці можна посипати цукровою пудрою.
ПРОСТІ МЛИНЦІ в занурювальній млинниці
Для тіста:
- Борошно 150 гр
- Вершкове масло - 30 гр
- Яйце - 2 шт
- Молоко - 250 мл
- Сіль - дрібка
- Цукор - 25 гр
- Яйця збити трохи, масло розтопити, приготувати тісто можна змішуючи міксером.
- Наповнюємо спеціальну чашу тістом. Чаша входить в комплект. Включити прилад в розетку на 3 хвилини. Коли лампочка - індикатор згасне, апарат нагріється, беремо млинницю в руки, перевертаємо її, опускаємо в тісто для смаження стороною вниз. Тримаємо 4 секунди, піднімаємо на дві секунди і ставимо на стіл.
- Коли млинець пропечеться, перегортаємо його. Зняти млинець лопаткою, змастити або прикрити кришкою.
СРОЧНО !!!