Мангал з нержавійки. Плюси та мінуси

Мангал з нержавійки. Плюси та мінуси

Ця жаровня, яка прийшла до нас з Близького Сходу, міцно увійшла в побут сучасних поціновувачів смаженого м'яса в усьому світі. Насправді мангал від турецького Mangal (кошик з вугіллям), і араб. ممنقل - вважається різновидом гриля.

Для того, щоб приготувати м'ясо в мангалі, його попередньо маринують, нарізають шматочками і нанизують на шампури (металеві прути). Вони рівномірно обертаються і завдяки високій температурі м'ясо покривається чудовою скоринкою, і при цьому пропікається зсередини.

Які види мангалів існують?

Здебільшого всі мангали можна розділити на два види:

- стаціонарні

- переносні

У самих мангалах для створення потрібної високої температури можуть використовувати:

- дрова

- вугілля

- брикети

- газ

- електроенергію

Але! Якщо класифікувати мангали за категорією матеріалу з якого їх виготовляють, то тут різновиди такі:

- зроблені з каменю

- з цегли

- з метала

У свою чергу металеві мангали можуть виготовлятися зі сталі:

- вуглецевої (оцинковані)

- нержавіючої

- чавунної

Мангал шкідливий або корисний?

Напевно ви чули, що існує думка, що їжа приготована на мангалі дуже шкідлива, так як приготовлені на вугіллі продукти порушують роботу травлення і насичують організм канцерогенами.

Насправді фахівці знають, що шкідливість того чи іншого блюда визначає набір факторів:

- матеріал, з якого виготовлена ​​мангал

- конструкція мангала

- якість палива

- вид продукту

- технологія приготування

Адже професійні кухарі знають, що через те, що в мангалі повинна бути висока температура приготування, найбільш оптимальним матеріалом для самого мангалу є нержавіюча сталь. Такі мангали практичні при використанні: не бояться вологи, стійкі до теплових навантажень, за ними легко доглядати, вони довговічні.

Дуже хороший матеріал чавун, але через свою вагу його не завжди вигідно використовувати.

А ось рівень безпеки мангала з вуглецевої (оцинкованої) стали залежить від типу жаростійкої фарби / емалі, що захищає метал від корозії. На жаль більшість моделей для мінімізації витрат із виготовлення покриваються дешевими сполуками, які не витримують нагрівання вище 180-200 градусів. А при нагріванні фарба вигорає, виділяючи при цьому небезпечні для здоров'я випаровування.

Функція отворів в мангалі

Зізнаємося, ці дірочки незмінний атрибут побутових мангалів - практично марні, і навіть шкідливі! Пересічні кухарі вважають, що саме вони забезпечують приплив повітря. В принципі це так тільки для нижнього ряду отворів, а верхні існують тільки для декору. Але саме нижній ряд може зробити приготовану страву на мангалі шкідливою!

Адже контроль над температурою нагріву тоді має не користувач, а ... вітер! Тому одні шматочки підгорають, інші підрум'янюються, а треті взагалі залишаються сирими! Як наслідок таке нерівномірно просмажене м'ясо може стати причиною отруєння або розладів!

Тому професійний мангальник вибирає якісний мангал з нержавійки з закритими стінками. У них піддув здійснюється за допомогою лопатки для роздування вугілля. Тому м'ясо прожарюється рівномірно і виходить більш соковитим.

Де можна купити хороший мангал з нержавіючої сталі?

Виготовити мангал з якісної нержавіючої сталі для професійного використання в Україні пропонує виробник торгово-промислового обладнання № 1 компанія АРМ-ЕКО.

На сайті нашого інтернет-магазину ви знайдете обладнання, яке можна використовувати не тільки в кафе або ресторанах, але і на виїздах - фестивалях, корпоративах і концертах.

Ми виготовляємо мангали з електроприводом і дуже великих розмірів, які здатні приготувати цілу тушку тварини.


Залишити коментар