Насправді харчовою
нержавіючою сталлю вважають такий особливий вид високолегованого металу, який проявляє
високу стійкість до корозії.
Саме нержавійку, як її називають в
народі, із задоволенням експлуатують у
виробництві обладнання призначеного для харчової промисловості та скрізь, де
воно має взаємодіяти з харчовими продуктами, аби ті не змінювали свої смакові
властивості та не шкодили здоров’ю людей. І це насправді дуже важливо, бо при
приготуванні їжі використовуються доволі агресивні середовища із різними
розчинами та різною температурою. Тому дуже важливо, щоб обладнання, на якому
готуються продукти було стійким до корозії.
Якщо вам цікаво знати чому ж цей метал не іржавіє, то
таємниця проста - завдяки тому, що в його складі є хром. Саме завдяки йому поверхня
металу, яка вступає в реакцію з агресивним середовищем, захищається особливою
плівкою, що складається з різних нерозчинних окислів. Вони ж і не дають
виникнути корозії.
Цікаво є те, що стійкість до корозії може бути різною. Вона напряму залежить від кількості хрому в сталі. Здебільшого він коливається від 12% до 27%. Чим більше хрому, тим більш стійка сталь до корозії. Втім хром не єдиний компонент, який додають при приготуванні нержавіючої сталі для покращення її механічних та фізичних властивостей. До складу нержавійки також входять нікель, марганець, титан, ніобій, кобальт, молібден.
І власне їх вміст впливає на якість самого металу. Бо якщо в
нержавіючої сталі є 12-17% хрому, то
такий сплав ідеально підходить виключно для менш агресивного середовища. Якщо ж
в сплаві є молібден і нікель, а вміст хрому перевищує більше 18%, то така
нержавійка ідеально підійде для більш агресивного середовища із соляними розчинами.
Найпопулярніша нержавійка для харчової промисловості - AISI 316
(08Х17Н13М2), а для побутових потреб - AISI 304 (08Х18Н10), AISI 430 або ж AISI
410.
До слова, будь-який метал, що продається на території нашої
неньки України, має свій сертифікат
відповідності. І вже доведено
експериментальним способом, що нержавійка абсолютно нешкідлива для організму
людей.
Власне тому, із
нержавіючої стали виготовляють спеціалізоване обладнання для харчової
промисловості, медичних закладів, складів тощо.
Так, як це роблять в компанії АРМ-ЕКО. Тут на власному виробництві виготовляють із нержавійки холодильне, теплове, електромеханічне, барне, нейтральне, складське, допоміжне обладнання для ресторанів, барів, кафе, піццерій, їдалень, магазинів та складів.
Крім того, в
компанії із нержавійки виготовляють не тільки таке обладнання, але й інші
вироби високої якості, на кшталт ліфтів (https://arm-eko.com/)
спортивних снарядів,
зупинок громадського транспорту
кафедри трибуни
Залишити коментар