Які карантинні послаблення чекають на заклади громадського харчування з 11 травня?

Які карантинні послаблення чекають на заклади громадського харчування з 11 травня?

Змучені та знесилені карантинними обмеженнями, що тривають вже другий місяць заклади громадського харчування в Україні дочекалися невеличкого послаблення для свого бізнесу. І не зважаючи на те, що загальнонаціональний карантин продовжили до 22 травня, вже з 11 травня кафе, ресторани та інші заклади громадського харчування зможуть відкрити літні майданчики.

Головні вимоги до підприємців виглядають так:

  • 1.       Вхід відвідувачів до закладів громадського харчування – ЗАБОРОНЕНИЙ!
  • 2.       Замовлення рекомендують брати дистанційно або через спеціальне віконечко.
  • 3.       Обслуговування здійснюється виключно на виніс за попереднім замоволенням або на літніх майданчиках.
  • 4.       Літні майданчики облаштовуються просто неба. Відстань між столами – не менше 1,5 м.
  • 5.       Працівники, які отримують замовлення та проводять розрахунки з клієнтами мають бути одягнуті в маски або респіратори та одноразові рукавиці.
  • 6.       Меню необхідно тримати поруч з місцем видачі замовлення.
  • 7.       Замовлення видається лише в одноразовому посуді та закритій тарі.

Також карантинні послаблення будуть і для салоні карси, перукарень, пралень, хімчисток. Ремонту взуття, магазині непродовольчих товарів та також для нотаріусів, адвокатів та аудиторів. Втім їм для роботи пропонують наступне:

  • 1.       Обов’язково вимірювати температуру працівників перед початком зміни, і при підвищенні більш як 37, 2 - не допускати до роботи.
  • 2.       Для клієнтів встановити ВИКЛЮЧНО попередні1 запис з дотриманням інтервалу в 15 хв між відвідувачами.
  • 3.       Якщо утворюється черга –дистанція між людьми повинна бути у півтори метри.
  • 4.       ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ перебування сторонніх осіб або очікування послуг, якщо це не один із батьків дитини чи супроводжуючий людини з інвалідністю.
  • 5.       ДОЗВОЛЕНО один клієнт на 10 кв. метрів.
  • 6.       Між місяцями надання послуг дистанція повинна бути не менше 2 метрів.
  • 7.       Працівники ПОВИННІ використовувати медичні маски або респіратор та рукавички, їх необхідно  забезпечити п’ятиденними засобами захисту, інформувати про обмеження.
  • 8.       УВАГА! Працівників з групи ризику необхідно тимчасово відсторонити від роботи.
  • 9.       Необхідно нанести відповідне тимчасове маркування, аби уникати скупчення людей.
  • 10.    Проводити вологе прибирання і провітрювання не рідше, ніж кожні дві години.
  • 11.    Працівники повинні дотримуватися правил гігієни, мити руки, утримуватися від контактів з людьми, що мають симптоми ГРВІ.

Як повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, вони розробили рекомендації і для адміністрацій, які організовуватимуть роботи зон відпочинку – парків, скверів, садів, оранжерей та музеїв просто неба, спортивних відкритих майданчиків та прибережних зон:

1.       Необхідно розмістити на території зони правила перебування під час карантину

2.       Обов'язково забезпечити функціонування туалетів на території зон, а також наявності там мила, антисептиків, їхню дезінфекцію.

3.       ЗАБОРОНЯЮТЬСЯ будь-які заходи на території відпочинкової зони під час карантину! 

Залишити коментар