Змучені та знесилені карантинними
обмеженнями, що тривають вже другий місяць заклади громадського харчування в
Україні дочекалися невеличкого послаблення для свого бізнесу. І не зважаючи на
те, що загальнонаціональний карантин продовжили до 22 травня, вже з 11 травня
кафе, ресторани та інші заклади громадського харчування зможуть відкрити літні
майданчики.
Головні вимоги до підприємців виглядають так:
- 1.
Вхід
відвідувачів до закладів громадського харчування – ЗАБОРОНЕНИЙ!
- 2.
Замовлення
рекомендують брати дистанційно або через спеціальне віконечко.
- 3.
Обслуговування
здійснюється виключно на виніс за попереднім замоволенням або на літніх
майданчиках.
- 4.
Літні
майданчики облаштовуються просто неба. Відстань між столами – не менше 1,5 м.
- 5.
Працівники,
які отримують замовлення та проводять розрахунки з клієнтами мають бути одягнуті
в маски або респіратори та одноразові рукавиці.
- 6.
Меню
необхідно тримати поруч з місцем видачі замовлення.
- 7.
Замовлення
видається лише в одноразовому посуді та закритій тарі.
Також карантинні
послаблення будуть і для салоні карси, перукарень, пралень, хімчисток. Ремонту взуття,
магазині непродовольчих товарів та також для нотаріусів, адвокатів та
аудиторів. Втім їм для роботи пропонують наступне:
- 1.
Обов’язково вимірювати
температуру працівників перед початком зміни, і при підвищенні більш як 37, 2 -
не допускати до роботи.
- 2.
Для клієнтів
встановити ВИКЛЮЧНО попередні1 запис з дотриманням інтервалу в 15 хв між
відвідувачами.
- 3.
Якщо
утворюється черга –дистанція між людьми повинна бути у півтори метри.
- 4.
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ
перебування сторонніх осіб або очікування послуг, якщо це не один із батьків
дитини чи супроводжуючий людини з інвалідністю.
- 5.
ДОЗВОЛЕНО один
клієнт на 10 кв. метрів.
- 6.
Між місяцями
надання послуг дистанція повинна бути не менше 2 метрів.
- 7.
Працівники ПОВИННІ
використовувати медичні маски або респіратор та рукавички, їх необхідно забезпечити п’ятиденними засобами захисту,
інформувати про обмеження.
- 8.
УВАГА!
Працівників з групи ризику необхідно тимчасово відсторонити від роботи.
- 9.
Необхідно нанести
відповідне тимчасове маркування, аби уникати скупчення людей.
- 10.
Проводити вологе
прибирання і провітрювання не рідше, ніж кожні дві години.
- 11.
Працівники повинні
дотримуватися правил гігієни, мити руки, утримуватися від контактів з людьми,
що мають симптоми ГРВІ.
Як повідомив головний
санітарний лікар Віктор Ляшко, вони розробили рекомендації і для адміністрацій,
які організовуватимуть роботи зон відпочинку – парків, скверів, садів,
оранжерей та музеїв просто неба, спортивних відкритих майданчиків та
прибережних зон:
1.
Необхідно розмістити на території зони правила
перебування під час карантину
2.
Обов'язково
забезпечити функціонування туалетів на території зон, а також наявності там
мила, антисептиків, їхню дезінфекцію.
3.
ЗАБОРОНЯЮТЬСЯ
будь-які заходи на території відпочинкової зони під час карантину!
Залишити коментар