Млинці, млинчики, оладки :) Секрети приготування цих чудових ласощів з дитинства передавали покоління в покоління наші мами, бабусі і прабабусі.
Сучасні господині на кухні все більше намагаються поєднати досвід старших і зручність і простоту сучасних технологій. Тому поспішають купити млинницю електричну, диво -помічника на кухні. Чому і для чого вони це роблять - пропонуємо розібратися разом!
Що можна приготувати на млинниці?
Звичайно млинниця ідеально підходить для випікання різних млинців навіть без яйця або з пластівців. Але завдяки своїм унікальним властивостям, на ній легко можна приготувати також різні сучасні закуски на кшталт лаваша та тортильї.
Що ж такого доброго у млинниці?
Насправді сучасна електрична млинниця дуже проста і зручна в експлуатації. Вона має антипригарне покриття і спеціальні поглиблення для тіста. Тому млинці не пригоряють і мають однакову товщину. А завдяки змінним панелям можна не тільки готувати одразу декілька млинців одночасно, але і випікати їх з різними візерунками на тісті.
Які ж бувають млинниці?
Насправді млинниці діляться на кілька категорій:
- класична
- погружна
- двостороння
Класична сковорода для млинців це плоска млинниця, розрахована на виготовлення відразу декількох млинців. Буває різних діаметрів і зі змінними панелями.
Погружна млинниця діаметром 19 см ідеально підходить для виготовлення дуже тонких млинців.
А ось двосторонній млинцевий апарат більше нагадує електровафельніцу. Тому що працює за тим самим принципом.
Що потрібно знати, купуючи млинницю?
Для початку потрібно визначитися яка вам потрібна млинниця - професійна, електрична, промислова. І виходячи з цього вибирати якісний млинцевий апарат за такими категоріями:
- скільки потрібно відділень для млинців
- чи є змінні панелі
- який розмір апарату
- яка в нього потужність
- цілісно чи антипригарне покриття
- наскільки вона безпечна
- чи є у неї таймер і індикатор нагріву.
І звичайно приємним бонусом для будь-якої млинниці електричної буде книга з рецептами.
Чи є таємниці приготування млинців на електромлинниці?
Успішні господині кажуть, що є декілька маленьких хитрощів, завдяки яким ваші млинці будуть просто ідеальними!
- Перед початком смаження необхідно силіконової пензликом злегка промазати поверхню соняшниковою олією.
- Перші млинці варто робити трохи товстіший, що б вони легше переверталася.
- Лопатку для перевертання перед кожним використанням краще змочити водою
- Якщо млинці виходять дуже темного відтінку. Краще зменшити потужність апарату
- Перевертати млинці важливо відразу ж після того, як краю підсохнуть. Інакше потім млинець пересихає і ламається
Де можна купити хорошу якісну електромлинницю?
Нині існує дуже великий вибір різних спеціалізованих магазинів побутової техніки. Але все більшою популярністю користуються сайти її виробників, які мають власні інтернет-магазини. В Україні одним з популярних вітчизняних виробників є компанія АРМ-ЕКО. Вони також виготовляють електричні професійні, промислові, універсальні млинниці і здатні коригувати їх властивості за бажанням покупця.
І наостанок, кілька фактів про млинці!
- Перший млинець робили в Єгипті ще в п'ятому столітті до нашої ери. Там їх називали кислими коржиками.
- Дієтологи радять їсти млинці теплими. Так як холодні погано перетравлюються
- В середньому в одному млинці без начинки близько 100 ккал.
Залишити коментар