Соковитий шашлик можна приготувати на мангалі АРМ-ЕКО!

Соковитий шашлик можна приготувати на мангалі АРМ-ЕКО!

Ну що, готуємося до відпочинку? А який відпочинок без шашлика? А якщо його приготувати на мангалі, виготовленому АРМ-ЕКО, спогади про нього будут зігрівати і тішити вас цілий рік!

Для тих, хто шукає хороший рецепт для смачного м'яса, наші друзі (великі любителі м'яса) діляться своїм фірмовим рецептом:

Шашлик зі свинини на кефірі відрізняється соковитістю, ніжністю, ситністю і дуже апетитним запахом, через якого навіть суворі поборниці дієти не можуть відмовити собі в задоволенні спробувати хоча б шматочок цього чудового блюда.

Особливу ніжність свинячому шашлику надає спеціальний маринад з кефіру, ріпчастої цибулі і спецій. Оскільки свинина маринується довго (годин 5-8), маринувати її краще в домашніх умовах в холодильнику (бажано всю ніч). Тоді на пікніку залишиться тільки нанизати її на шампури і обсмажити.

Однак не менш важливо попередньо правильно вибрати м'ясо. Свинина для шашлику повинна бути дуже свіжою і злегка охолодженою. Найкраще брати шию, лопатку або корейку. Підійде також вирізка, але в меншому ступені.

кроки приготування

Викладаємо на робочу поверхню 2 кг свинини (ми використовуємо шию).

Промиваємо її, просушують паперовим полотенечком і нарізаємо невеликими кубиками зі стороною 3-5 см. Різати м'ясо потрібно спочатку поперек волокон, а потім уздовж. Нарізану таким чином свинину перекладаємо в скляний або емальований ємність для маринування.

Очищаємо 4 великі головки ріпчастої цибулі. Цього інгредієнта не шкодуйте, тому що він робить свинину соковитішою. Подрібнюємо цибулини кільцями або полукільцямиі і відправляємо до м'яса.

Туди ж додаємо до смаку спеції (але не солимо!). Підійдуть спеціальні прянощі для свинини, для шашлику або суміш пряних трав (прованська, середземноморська, італійська). Не забудьте також про гострий перчик: чорному і / або червоному молотом або готової суміші з 5-ти перців. Перемішуємо інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися серед шматочків свинини.

Тепер вливаємо в м'ясо 1 л кефіру і знову перемішуємо. Ємність накриваємо кришкою або харчовою поліетиленом і відставляємо в холод маринуватися годин 5-8. Приблизно за півгодини до смаження на мангалі свинину потрібно посолити. Якщо зробити це раніше, вона стане жорсткою.


Готувати шашлик потрібно на мангалі. На нашому сайті ви можете замовити мангал необхідної конфігурації. Він може бути електричним і на дровах.

Але зауважте, що готуючи шашлик на не електричному мангалі, потрібно звернути особливу увагу на вугілля. Воно не повинно бути ялиновими, тополиним, горобиновими або осиковими, т. К. Ці породи дерев (і ще деякі інші, менш поширені у нас) надають м'ясу характерний запах, роблячи його не таким апетитним. Щоб в цьому сенсі відчувати себе впевненіше, можна придбати в магазині у відділі товарів для пікніка вже готові вугілля і заповнити ними мангал. Вони добре розжарюються, особливо якщо використовувати спеціальну рідину, яка продається в тому ж відділі. І тоді в приготуванні шашлику зі свинини на кефірі на нашу рецептом складнощів у вас точно не виникне.

Смачного вам шашлика і хорошої компанії!

А в цьому в АРМ-ЕКО розбираються дуже добре:)!

Залишити коментар